Vinteraktiviteter

Nordlyssafari Bli med på jakten på det unnvikende nordlyset! Aurora Borealis er et fenomen synlig over store deler av den arktiske delen av verden. Ofte sett så langt sør som Brønnøysund, Trondheim og Bergen!

Samisk kultur og nordlysetOpplev dette naturfenomenet og hva det betyr for det Samiske folket. En unik og fredelig opplevelse i den mørke vinternatten.Den Samiske guiden tar deg med på en uforglemmelig opplevelse inn i deres kultur. Hør historier om den Samiske kulturen og nordlyset, og hvis du er heldig, vil den guiden også fremføre den eldgamle sangen, joiken. Denne opplevelsen kan gjennomføres selv om værforholdene er mot oss og nordlyset er fraværende.

Nordlys GourmetkveldOpplev det ekte og genuine. Den samiske maten, kulturen og det fantastiske nordlyset! Gamle lyder, tradisjonelle håndverk, og en langvarig reinkultur møter ny teknologi og en moderne livsstil. Den samiske kulturen oppsto for tusenvis av år siden.Vi henter deg på hotellet, og tar deg til AAHKAN AERNIE, den samiske lavvoen på Storli Camping, der du møter den ekte Samiske kulturen, og lar deg smake og oppleve det gamle og ekte. Mat, kultur, historier og joik som har fulgt det Samiske folket i århundrer.

Trugetur Vandre trygt og godt gjennom løs og dyp snø! Vi i ExploRana elsker alle utendørsaktiviteter, også trugeturer. Vi vil bare gjerne ta deg ut og la deg oppleve denne enkle måten å vandre gjennom den løse og dype snøen! Det er mange steder her i Mo I Rana som passer for denne aktiviteten, så bli med på enten en dagstur eller en natt-fottur under stjernehimmelen! Kanskje, bare kanskje vi får se et troll?

Ski og toppturTopptur på Snøfjellet. Bli med oss opp på toppen av “taket” av Mo I Rana! Vi henter deg på hotellet, finner ski og utstyr som passer deg hos en av Norges ledende leverandører av sportsartikler, kjører deg frem til bestemmelsesstedet. Der tar vi på oss ski og utstyr og begir oss opp Snøfjellet i Mo I Rana. Vår guide er utrolig fokusert på sikkerhet, og har meget god erfaring med toppturer av dette slaget. Turen er beregnet til å ta ca. 5 timer, og passer både for nybegynnere og viderekomne. Etter turen, henter vi deg og bringer deg tilbake til hotellet.