Guidet tur til Rabothytta

Bli med og se Norges råeste turisthytte!

Vår guide tar deg med for å oppleve Rabothytta, som er oppkalt etter den franske fjellmannen og Norgesvennen Charles Rabot, som var spesielt glad i Helgeland og særlig Okstindan. Hytta er tegnet av de kjente arkitektene Jarmund/Vigsnæs og har en nøktern, men robust standard.

Vi starter fra parkeringen i Leirskardalen klokka 11:00, og beregner å være tilbake ca. klokka 15:00. Skulle du ha problemer med enten å finne frem eller komme deg dit, så kan vi hjelpe deg med det.

Rabothytta ligger i Hemnes kommune i Nordland og kombinasjonen av natur og arkitektur gjør hytta til et mål i seg selv. Samtidig  er den også en del av løypenettet mellom tre andre hytter i området, Gressvasshytta, Kjensvasshytta og Gråfjellhytta. Rabothytta stod ferdig i midten av august 2014 og Hemnes Turistforening kan nå tilby et helhetlig løype- og hyttetilbud til fjellfarende folk som ønsker seg turer til Okstindan. Hytta har plass til 30 overnattingsgjester. Beliggenheten er perfekt for allsidig bruk både sommer og vinter. Fra bilvei på sommerstid er det ca 1,5 timers gange opp til hytta i fint fjellterreng. Vinterstid vil samme tur ta omtrent dobbelt så lang tid.