fbpx

Vintersmak av Helgeland

Langhelg i Mo I Rana. 4 dagers opplevelse, inkludert 3 overnattinger, smaksprøver og besøk i Grønligrotta. Fra kr. 8 995,- pr. person

Røyken siver ut gjennom toppen av lavvoen. Innenfra høres runebommen og Samenes tradisjonelle sang – joiken. Duften av tradisjonsrik mat siver ut og blander seg med bålrøyken. Snøen knirker høylytt i det du beveger deg mot åpningen.

På denne turen får du sett det klare vinterlyset, smake på samisk tradisjonsmat, kjøre kjelke og nyte mange av de lokale rettene Helgeland har å by på – til og med inne i en grotte!

Hva med en langhelg i vinterlige Mo I Rana?

Opplev på nært hold den Samiske kulturen og maten, de fantastiske smakene som Helgeland byr på, og avslutt det hele med produkter fra Helgeland inne i Grønligrotta, Nord-Europas eneste opplyste marmorgrotte!

Lange, lyse sommernetter, sprakende nordlys i kalde, stjerneklare netter, nærheten til naturen og fjell og sjø; Alt dette mener vi er med på å skape det mangfoldet av smaker Helgeland har å by på. Vi har mange lokalmatprodusenter, og som innbyggere på Helgeland føler oss heldige; vi bor midt i matfatet. Alt fra fugler til vilt fra skog og fjell til den ferskeste sjømat fra havet. Denne helgen er du velkommen til å bli med på 3 forskjellige smaksopplevelser. Denne pakken er spekket med Helgelandssmaker!

  • Torsdag kveld møtes vi på Scandic Meyergården, der du skal overnatte, hvor vår Helgelandskokk disker opp med Tapas laget av råvarer fra området. Smakene dreier seg i hovedsak rundt mat fra havet og innsjøene.
  • Fredag kan du bli bedre kjent med Polarsirkelbyen. På ettermiddagen går turen til Hemnesberget, hvor du får et møte med den Samiske kulturen som har vært så viktig for utviklingen av Helgeland. Kulturen og tradisjonene holdes i hevd den dag i dag. Vi går til Lavvoen hvor kveldens smaker og historier er viet den Samiske kulturen.
  • Lørdag er dagen for en lang og god frokost på hotellet. På formiddagen er det transport til Grønligrotta, Nord-Europas eneste opplyste marmorgrotte! Det er noe helt spesielt å gå fra det klare vinterlyset og inn i det mørke fjellet. Reinsdyr, hjort, bobler og akevitt – smaker som komplementerer hverandre står i fokus denne formiddagen. Og siden det alltid er en glede å kombinere utelek med smaksopplevelser, så blir det fart på kjelkene nedover lia på hjemturen. Det er snowracers som gjelder og du må ta på hjelm og briller før start. På kvelden samles vi i den gamle, ærverdige fløyen for en 3-retters festmiddag.
  • Søndag er hjemreisedagen. Før du drar, bestill gjerne en byvandring eller besøk Rana museum eller Vitensenter Nordland.

Vi tror ikke det finnes bedre steder å skape minner for seg selv, et kjærestepar eller en vennegjeng, enn på Vinterkledde Helgeland. Her har vi god plass og gleder oss til å gi deg vintersmaken av Helgeland!

Hva er inkludert i prisen?

Overnatting i enkelt-/dobbeltrom, Frokost, Smaksprøver produkter fra Helgeland, Transport fredag og lørdag, Samisk mat og kultur (ikke drikke), Besøk i Grønligrotta, Bruk av snowracers, hjelm og briller, Festmiddag lørdag (ikke drikke).

Del de gode minnene med vennegjengen, kjæresten eller gode arbeidskollegaer.

Innerst i Ranfjorden ligger Hemnesberget og Mo I Rana. I flere hundre år har den Samiske kulturen vært viktig for utviklingen av dette området, både med tanke på samfunnet og kulturen. Bruken av de naturlige ingrediensene i maten har også bakgrunn i det Samiske.

Ta en pause fra hverdagen og opplev «Guovssahas», nordlyset, som det heter på Samisk. Dette betyr det hørbare lyset. Mange Samer mener at de kan høre knitring fra nordlyset.

På Helgeland foregår en fantastisk produksjon av mat og drikke. Vi ønsker å dele smaksopplevelsene med deg, og tilbyr produktene i fantastiske omgivelser, både i den eldste delen av hotellet og inne i Grønligrotta. Vi appellerer litt til barnet i deg, og avslutter besøket i grotta med en tur på snowracers ned bakkene til hovedveien. Selvfølgelig kler vi på deg hjelm og briller for å gjøre nedfarten så sikker som mulig.

Besøket avsluttes offisielt på lørdag kveld med en 3-retters festmiddag, hvor Svein Jæger Hansen, kjøkkensjef på hotellet, har komponert en fantastisk smaksopplevelse og avslutning på oppholdet.

Skulle du ønske det, kan du også besøke Rana Museum, Moment, Vitensenteret Nordland eller bli med på en byvandring som forteller historien om byen og området du befinner deg i.