fbpx

Samisk Gourmetkveld med nordlys

Tur til Aahkan Aernie på Storli, inkludert opplevelsen av Samiske tradisjoner, god mat, transport, bruk av utstyr, og kanskje nordlyset. Fra kr. 2 495,- pr. person.

Gamle lyder, tradisjonelle håndverk, og en langvarig reinkultur møter ny teknologi og en moderne livsstil. Den samiske kulturen oppsto for tusenvis av år siden. Toamma Bientie ved AAHKAN AERNIE, den samiske lavvoen på Storli Camping, er en flott ambassadør for den ekte Samiske kulturen, og lar deg få smake og oppleve det gamle og ekte. Mat, kultur, historier og joik som har fulgt det Samiske folket i århundrer.

Inne i lavvoen av tre, får du innblikk i den Samiske kulturen og maten på nært hold. Etter hvert får du servert både Samisk tradisjonsmat og tradisjonsrike fortellinger om den Samiske kulturen, og selvfølgelig høre joiken.

Samene har i mørketida brukt kunnskapen om stjernenes sin systematiske bevegelse på himmelen både som klokke og kompass.

På denne turen får du sett det klare vinterlyset og smake på samisk tradisjonsmat.

Den samiske arven er synlig og levende i alt fra rap-musikk og moderne arkitektur til samtidskunst og banebrytende design. Den moderne samen kan være en prisbelønnet filmskaper og en reindriftsame på en snøscooter. Men de kan begge føle det samme dype forhold til naturen.   

Opplev Aurora Borealis, dette fantastiske naturfenomenet, og ta flotte bilder! Selv om nordlyset ofte forbindes med Troms og Finnmark, er aktiviteten stor også lengre sør. I Mo I Rana har det de siste par årene vært nordlysaktivitet opptil 80 – 100 dager i løpet av vinterhalvåret, det vil si fra november til april. Gå ikke glipp av sjansen til å oppleve dette fantastiske og spektakulære fenomenet.

Vi henter deg på hotellet, og tar deg til Storli. Mens vi er på Storli, tilpasser vi truger og sjekker at du har varme nok klær, før vi gir deg en god innføring i hvordan du best tar bilder av nordlyset. Har du ikke kamerastativ eller varme klær, så får du låne dette av oss, bare vi får vite om det på forhånd.

Vi tar deg med ut i naturen for å gi deg en absolutt fantastisk opplevelse. Men før vi drar ut, sjekker vi forholdene på forhånd, slik at du er sikret de best mulige forholdene.

Etter å ha spist godt og opplevd det den Samiske kulturen kan tilby, blir vi hentet av bussen igjen og tatt med opp på fjellet, der vi tar en kort tur på truger. Vi går til ei lita grillhytte, hvor vi serverer deg Gahhko (samisk brød), tørket reinsdyrkjøtt, røkt reinsdyrhjerte, kaffe, te og alkoholholdig drikke. 

Truger, varme klær, kamerastativ og mat er inkludert i opplevelsen! 

Etter nordlysopplevelsen tar vi deg tilbake til hotellet ditt, eller du fortsetter videre på reisen.

Opplev det ekte og genuine. Den samiske maten, kulturen og det fantastiske nordlyset!