fbpx

Nordlyssafari – Smak av lokalmat

Kulden biter i kinnene. Snøen gir fra seg høylytt klage etter hvert som trugenes settes ned i den. Over deg dukker det frem stjernebilde etter stjernebilde, og stillheten lyder øredøvende. Vel fremme, tennes bålet, og røyken brer seg utover og legger seg over det trolske landskapet. Guiden trekker opp kaffen og noe godt å bite i, og spenningen øker etter hvert som tiden nærmer seg da nordlyset spraker over himmelen. Lytt til historiene eller spør gjerne. På denne turen får du sett det klare vinterlyset, kjøre kjelke og nyte mange av de lokale rettene Helgeland har å by på – til og med inne i en grotte!

Hva med en langhelg i vinterlige Mo I Rana?

Opplev på nært hold de fantastiske smakene som Helgeland byr på, og avslutt det hele med produkter fra Helgeland inne i Grønligrotta, Nord-Europas eneste opplyste marmorgrotte!

Lange, lyse sommernetter, sprakende nordlys i kalde, stjerneklare netter, nærheten til naturen og fjell og sjø; Alt dette mener vi er med på å skape det mangfoldet av smaker Helgeland har å by på.

Helgeland har mange lokalmatprodusenter og vi som bor her føler oss heldige, vi bor midt i matfatet. Alt fra fugler til vilt fra skog og fjell til den ferskeste sjømat fra havet. Denne helgen er du velkommen til å bli med på forskjellige smaksopplevelser. Denne pakken er spekket med Helgelandssmaker!

Her bor du for deg selv, midt i vinterlandet, med snøkledde topper og pudder-snø som bare venter på at du skal sette dine spor. Ståltun har alle fasiliteter du trenger, og alt ligger til rette for at du kan gjøre oppholdet så avslappet som mulig.

Fredag: ankomst til Mo I Rana. Tas til Sport1 for evnt. leie eller supplering av utstyr. Vi drar videre til Røssvoll for proviantering på nærbutikken Joker, deretter transport til Ståltun, hvor dere skal bo og spise. Nordlyssafari.

Lørdag: Tur til Grønligrotta. Smak på produkter fra Rana og Helgeland. Historiefortelling. Fra Grønligrotta ned til hovedvei på snowracers. Tilbake til Ståltun. Evnt. proviantering.

Søndag: Avreise. Byvandring med besøk på Moment/Vitensenteret.

Overnatting, transport til og fra, prøvesmaking, besøk i Grønligrotta, bruk av snowracers, hjelm og briller, byvandring.

Proviant under oppholdet, billetter til Moment/Vitensenteret 3 dager (fredag til søndag)