fbpx

Guidet tur til Tjuvtrappa

Guidet tur til “taket” av Mo I Rana. 3 1/2 timers tur, inkludert guide og forfriskninger. Fra kr. 595,- pr. person.

Skogen ligger der, grønn og duftende. Mens du går oppover de tunge bakkene, suger du inn alle inntrykk; fuglelivet, de små elvene som kaster seg utfor liene, mennesker som trives på tur. Alt sammen gode lyder som setter seg fast i sjela og gir herlige minner. På turen oppover går du forbi flotte bekker, Varmosletta ligger der med benker og scene, og kanskje føler du ekstra for å drikke vann fra kilden midtveis i lia. Tjuvtrappa. Stedet har fått sitt navn fordi ei kone stjal ei ku på Loftfjellgården og dro den opp fjellsiden, det som siden ble kalt Tjuvtrappa, og videre nedover mot Selfors. Stedet har ingen trapper; det har heller aldri vært noen, men kanskje heter det Tjuvtrappa fordi terrenget ligger i trapper opp fra Loftfjellgården. Det har bodd mange familier der opp gjennom tidene, men i 1873 overtok Arne Loftfjell sin oldefar stedet. Men Arne kan fortelle at området har vært bebodd mye lengre enn som så. – Gården er fra 1649, men det har vært folk her siden 1500-tallet. De først som bodde her var en mann og ei ku. De holdt til under en bergheller her, forteller Arne. På gården ble det også produsert en god del båter, og disse ble solgt over hele Nordland på midten/slutten av 1800-tallet.

Og fra grillkøta til Arne og Elin på kanten av tomta, har de utsikt opp mot det populære turmålet. Denne turen går i Selfors nærområde i Mo i Rana. Turen til Tjuvtrappa er en flott tur med en flott utsikt ved målet. Men obs: det må nevnes at det er bratt ved målet for turen, så barn bør passes ekstra godt på av de voksne. Siste del av stien bør ikke avvikes på grunn av bratte stup i nærheten.
Ruten passer for alle, men vil nok kunne være tung for de aller minste, da det er noe stigning stort sett hele veien. Hele ruten går på fin skogsvei mesteparten av veien og deretter på fin sti og er lett å finne frem på. Turen anbefales på sommerstid. Denne turen kan også sykles.

Vi tar deg med på en guidet tur til et av de høyeste punktene i Mo I Rana for å ha utsikt over byen og dens omgivelser. Det er en fottur som tar deg oppover en gammel sti, til toppen kjent som “Tjuvtrappa”. Når vi går opp til rundt 400 m.a. vi vil fortelle deg historien om denne løypa. Når vi kommer til toppen av “taket” til Mo I Rana, vil du få en fantastisk utsikt over byen. Turen tar omtrent 3 1/2 time begge veier, og vi kan enten hente deg på hotellet ditt, eller så kan vi møtes ved utgangspunktet. Kart vil bli tilgjengelig for deg på hotellet ditt. Vi lager kaffe på bål, og du kan spise lunsj der oppe også. 

Ikke glem solkremen, da turen foregår på den lyseste og varmeste tiden av året, og her oppe tar sola litt bedre enn lenger sør.