fbpx

Om oss…

Allerede i 2014 ble Helgelandskysten kåret til “Verdens vakreste kyst”. Helgeland ER vakkert, HELE Helgeland! Her er det dokumentert bosteder som er hele 10 000 år gamle! Kulturminnene står i kø og bare venter på at du skal oppdage dem. Som en del av Helgeland står ikke Mo I Rana tilbake for noen deler av Helgeland. Som den største byen på Helgeland og tredje største i Nord Norge har vi både grønn industri og handel som går “så det gviner”, samt en natur som spenner fra høye fjell til dyp fjord, og det bare på noen få mil. Nærheten til naturen er fantastisk, og med et rikt kulturliv er Mo I Rana et “must” å oppleve.

Vår historie

Reiselivsmannen Robert Borge etablerte ExploRana AS i 2019. Han kommer opprinnelig fra Sandsvær i Kongsberg kommune, men en klar høstdag for over 20 år siden var han og en kamerat på rypejakt her oppe. Uttellingen på jakta ble veldig bra – på alle måter. Han ble værende og etter 20 år er han gift, har 4 barn og jakter fortsatt … på fugl!

Etter flere år i reiselivet, og spesielt i tiden hos destinasjonsselskapet Helgeland Reiseliv, så han at Rana hadde problemer med å «holde på» turistene lenger enn én overnatting. Mo i Rana var en transittby til og fra Lofoten. Dette ville han gjøre noe med! Hans misjon ble å vise frem Helgeland som den nordlandsperlen han er så stolt av og glad i. Det var på tide å gjøre Mo i Rana, og Helgeland, kjent som en spennende turistdestinasjon, sommer som vinter, med minnerike opplevelser for grupper og individuelle gjester. Det ble starten på guideservice-selskapet ExploRana.

Vi er også opptatt av et godt samarbeide med andre reiselivsaktører på Helgeland. Noen av de vi samarbeider med er Aernie Opplevelser, Rivojen Adventure, Svartisbåten, Jørgen Eivik Pedersen, Roy Brubakk og Sport1. Sammen med disse kan vi skreddersy din opplevelse for bedre å kunne skape de uforglemmeligste minner. Bli gjerne med oss på Samisk Gourmetkveld med nordlys, Tur på truger i Mo I Rana eller Topptur på Snøfjellet. Uansett kan du gjerne sende oss en epost post@explorana.no så hjelper vi deg videre.

Lidenskapen for historiefortelling er noe vi setter høyt i ExploRana. Gjennom å dele historier fra tidligere tider når vi tar deg med til ukjente steder og skjulte perler ønsker vi å holde kunnskapsformidlingen «rundt bålet» vedlike.

En annen ting som er viktig for oss, er respekten for det samiske folk, deres tradisjoner og deres tilknytning til Rana. Derfor samarbeider vi tett med det samiske samfunnet for å videreformidle den samiske kulturen og deres tradisjoner gjennom ulike opplevelser.

Hvorfor skal jeg ha med en guide på tur?

Det klarer jeg jo alene, tenker du kanskje. Jovisst klarer du å gå på tur på egenhånd. Men i følge med våre guider vil du få en unik opplevelse, trygghet og det er sosialt. Vi tar deg med til de fineste stedene, de ukjente stedene – de stedene som kanskje ikke står nevnt i guideboken, på kartet eller på Google.

Vår styrke er vår lokale kunnskap, tilhørigheten, naturgleden og  kultur- og historieinteressen. Vi har alltid noen gode historier på lur, enten det er om stedet vi er på eller om personene som har vært her før oss.

Kall oss gjerne perledykkere, for det er det vi er! Vi dykker ned i historien og gjenforteller den til deg, slik at du får minnerike opplevelser. Vi tar deg med til perlene i vårt område!

Let us be Your guide to adventure!

Vår visjon:

ExploRana AS vil bli den største og beste opplevelsesbedriften på Helgeland. Vi vil ha flest spesialister tilknyttet selskapet, vite mest om målet for turene og menneskene der vi guider.

Vi ønsker å ha flest guider, flest destinasjoner og være den mest brukte opplevelsesbedriften.