fbpx

Ski og topptur Rana

Topptur på randonneski. 5 timers guidet tur på en av toppene i Rana. Inkludert leie av utstyr, guide og enkel lunsj. Fra kr. 1 795,- pr. person.

Kulden biter i kinnene. Snøen gir fra seg høylytt klage etter hvert som skiene føres fremover. Foran deg ruver fjelltoppen dere skal «innta», skinnende hvit, bare en enkel stripe som går nedover fra toppen. Har noen vært her før meg? tenker du. Joda, det kan nok stemme. Topptur er relativt populært i Rana, og de fleste fjell det går an å besøke på ski, har fått besøk av i hvert fall en lokal skigåer. Men i dag er det din tur.

Solen bader allerede fjelltoppen i gull, i det du henter ut utstyret du har leid i den lokale sportsbutikken. Det ble rett og slett for mye bagasje å ha med hvis du skulle tatt med ditt eget utstyr. Guiden er med og gir råd sammen med selgeren i butikken.

Spenningen stiger etter hvert som du nærmer deg fjellet du skal besøke i dag. Er jeg varm nok? Er jeg flink nok? Dette er spørsmål som dukker opp mens du tar på utstyret ved foten av fjellet. Men guiden har forsikret deg om at du har varme nok klær, og at han ikke skal legge løypa på de mest utfordrende plassene. Han har lovet å tilpasse vanskelighetsgrad etter erfaring. Turen oppover går ganske greit, det er litt tungt enkelte steder, men føret er upåklagelig. Vel oppe, trekker guiden opp kaffen og noe godt å bite i fra sekken. Stillheten er nesten øredøvende, og selv om du er nærme toppen, har dere funnet en plass i solen i ly for vinden.

Nedfarten er det mest spennende. Skiene biter godt i puddersnøen der du svinger deg nedover fjellsiden. Dere holder god fart, men guiden ligger foran og har hele tiden god kontroll på hvor dere kjører og hvor du befinner deg, så det hele forløper seg risikofritt. For en herlig følelse! Du føler nesten at du flyr nedover fjellsiden, og det hele er over for tidlig! Skulle gjerne opplevd det igjen! Vel, bli med oss neste gang, så ordner vi det!