fbpx

Guidet tur til Appelsinhaugen

2 1/2 timers guidet tur til Ranas mest brukte tursted. Inkludert guide og forfriskninger. Fra kr. 495,- pr. person.

Finnsetveien. Når du starter på turen i Fageråsen, kjenner du snart på stemningen i skogen, der du beveger deg oppover den gamle turveien, først brukt av Samene, deretter av alle som skulle gå fra Umskaret til Mo eller omvendt. Veien er ikke for bratt, og det er flere steder du kan stoppe og ta bilder utover byen. Vel oppe kommer du til Appelsinhaugen. En nydelig og svært populær familietur eller for den som har lyst på en lett og tilgjengelig tur opp fra Mo i Rana sentrum. Finnsetveien er sannsynligvis den eldste turveien som finnes på Mo. Det var Tora Meyer som i 1935-1936 fikk laget vei opp til Appelsinhaugen. Vel oppe belønnes du med en nydelig panoramautsikt. En flott og innholdsrik gapahuk som er verdt å gå inn i å se alle de tingene som gapahuken er dekorert med. Turen tar om lag 20-30minutt opp til målet og det samme ned. Totalt er det 2km. Turen kan også sykles med terrengsykkel.

Vi tar deg med på en guidet tur for å ha utsikt over byen og dens omgivelser. Det er en fottur som tar deg opp til et utsiktspunkt kjent som “Appelsinhaugen”. Når vi går opp til rundt 170 moh. vil vi fortelle deg historien om denne løypa og byen. Når vi kommer til toppen av “taket” til Mo I Rana, vil du få en fantastisk utsikt over byen. Turen tar omtrent tre timer begge veier, og vi kan enten hente deg på hotellet ditt, eller så kan vi møtes ved startpunktet. Kart vil være tilgjengelig for deg på hotellet ditt.

Vi lager kaffe på bål, og du kan spise lunsj der oppe også. Vi starter fra hoppbakken i Fageråsen ca. klokka 10, og er tilbake ca. klokka 13.