fbpx

Guidet tur til Marmorslottet

Guidet 4 timers tur til Marmorslottet. Inludert guide. Fra kr. 595,- pr. person.

Vi parkerer ved den gamle gården Fisktjønna. Her ser du spor etter de som brøt opp landet og bygde seg et liv. På turen gjennom naturreservatet, blir det mer og mer tydelig hva grunnen består av. Kalkstein er en stor del av bergarten her, og når vi kommer frem til Marmorslottet, et slott bygget av naturen selv gjennom årtusener, ser du resultatet av at løse bergmasser som kalk gjennom tusenvis av år har blitt vasket ut i elven. Vannet har opp gjennom årene dannet flere huler, jettegryter og formasjoner i berget – og gjort området til et eventyrlandskap. Marmorslottet er laget av elven Glomåga. Gjennom mange år har Glomåga gravd ut jettegryter og andre formasjoner med mange forskjellige former. Om man er dristig nok kan man sette seg på en “steinhest”, en utstikker som går ut over elven, og ha elvebrus rett under seg.

Den beste tiden å besøke Marmorslottet er om høsten da vannstanden ikke er så høy. På denne tiden kan du ta deg tid til å gå ned i jettegrytene, gå gjennom en gryte og over elva. Du kommer også etter hvert til ei grotte og vil se utrolig fine steinformasjoner. Her går du mellom steinene på flate marmor/steinflater med tapper under som elva har gravd ut.

Vi henter deg på hotellet, og enten kjører vi deg, eller du følger etter i egen bil.

Vi beregner ca. 3 timer på denne turen, fra vi starter ved hotellet og til vi er tilbake.

Husk gode sko og kamera. Vær forsiktig, det er mye strøm i elva.  OBS: Marmorslottet er et nydelig sted, og en fantastisk naturopplevelse. Bidra til å beholde det slik. Ikke la ting og søppel bli liggende igjen etter deg.