fbpx

Rabothytta – Norges råeste turisthytte

Guidet 5 timers tur til Rabothytta. Inkludert guide og lunsj. Fra kr. 875,- pr. person.

Veien opp fra Korgen, svinger gjennom store jordbruksdaler og forbi flere hus på turen oppover. Øverst i Leirskardalen glir asfalt over til grus og vi finner parkering ved Leirbotnet. Turen videre går slakt oppover før en siste stigning bærer oss frem over et måneaktig landskap. Etter en fem kilometers tur fra parkeringsplassen ser vi platået hvor Rabothytta står stødig og utgjør et eventyraktig syn med tåken tykt hengende over seg.Bygget glir inn i landskapet med sine diagonale former og jordfarger.

Majestetisk ligger den der og venter på deg i det du nærmer deg 1 200 moh. Rabothytta ligger plassert ved enden av Okstindbreen, og den blå isen danner en fantastisk kontrast til fargen på hytta. … og utsikten; den tar rett og slett pusten fra deg!

Sola skinner og det er mildt da vi ankommer p-plassen i lia ovenfor Leirbotnet. At det blåser litt gjør ingenting, så vi legger i vei oppover den T-merkede stien mot Mørkbekktjønna. Det er nesten reine skjære folkevandringen i fjellet i dag, og vi hilser på en rekke turgåere oppover. Når vi kommer opp, er det endelig på tide å ta en nærmere titt på den flotte hytta. Det er Hemnes turistforening, og spesielt leder og ildsjel Svein Arne Brygfjeld, som har stått i bresjen for oppføringen av dette prakteksemplaret av ei turisthytte – den som ligger høyest i Nord-Norge!  Inne i hytta er det lunt, mens vinden høres på utsida. Det står en kikkert fastmontert på et stativ. Kikkerten er plassert foran de store vinduene, og må selvsagt testes.

Bli med oss på tur og se Norges råeste turisthytte!

Vår guide tar deg med for å oppleve Rabothytta, som er oppkalt etter den franske fjellmannen og Norgesvennen Charles Rabot.

Rabothytta ligger i Hemnes kommune i Nordland og kombinasjonen av natur og arkitektur gjør hytta til et mål i seg selv. Samtidig er den også en del av løypenettet mellom tre andre hytter i området, Gressvasshytta, Kjennsvasshytta og Gråfjellhytta.

Rabothytta stod ferdig i midten av august 2014 og Hemnes Turistforening kan nå tilby et helhetlig løype- og hyttetilbud til fjellfarende folk som ønsker seg turer til Okstindan. Hytta har plass til 30 overnattingsgjester.

OBS! Når du skal så høyt opp, skal du ha med varme og vindtette klær. Vi anbefaler også at du har med votter/hansker og lue, sjøl på en finværsdag. På føttene har du gode fjellsko. I tillegg synes vi at kart og kompass, eventuelt GPS er obligatorisk. Om du tenker deg inn i hytta må du ha med DNT-nøkkel, eller sjekk spør oss om det er vertskap der når du skal dit.