fbpx

Guidet tur til Svartisen

5 timers guidet tur til Norges nest største isbre, Svartisen. Inkludert båtbillett, guide og lunsj. Fra kr. 1 250,- pr. person.

Svartisen er rett og slett en av de tingene en MÅ se her i livet. Brearmen som ligger nedover fjellsiden, er full av sprekker, og den blå fargen står i sterk kontrast til den hvite snøen som ligger på toppen. Tenk at Svartiskongen brukte hele sitt voksne liv om somrene her oppe. Også de ekspedisjonene, da. Kjempekult at en liten bit av Norge er så verdenskjent!

Tidlig om morgenen kjører dere fra byen og opp Røvassdalen. I dag har dere tenkt å se brearmen til Svartisen som ligger i Rana kommune, Austerdalsisen. Vel fremme, møter dere guiden utenfor Svartiskiosken. Han deler ut niste og drikke, og forteller hvordan dagen skal forløpe. Etterpå går dere samlet ned til båten, som ligger og venter på å ta dere over Svartisvatnet, slik at dere kan starte eventyret.

Besøk Norges nest største isbre, og hør historien om breen, omgivelsene og personene knyttet til den. Svartisen er Norges nest største isbre og strekker seg over 370 kvadratkilometer. På 1770 tallet var Svartisen en sammenhengende bre, men i dag er den delt opp i øst- og vest-breen. Den ligger i kommunene Rana, Meløy og Rødøy. Svartisen er Europas mest lavtliggende bre, og en av brearmene, Engenbreen, ligger 20-30 MOH. Dette gjør den attraktiv for turister. 

Vi tilbyr guidede turer til Austerdalsisen, som kan nås ved å kjøre inn Røvassdalen til Svartisvatnet, hvor man blir fraktet med båt over til kaien på den andre siden. Derfra går vi 3 km for å nå foten av breen.

Austerdalsisen sees som et vakkert, skjørt og rått landskap som er verdt å besøke. Vi møtes ved Svartiskiosken ved Svartisvatnet. Der tilpasses utstyr, og vi sjekker alt før vi tar båten over vannet.

Deretter går vi ca. 3 km for å komme frem til Austerdalsisen.

Denne guidede turen vil ta ca. 5 timer, og inkludert i prisen er båtturen over Svartisvatnet. Ved gapahuken nær breen, kan vi nyte en enkel lunsj. Guiden vil fortelle deg alt om isbreen, området og personene knyttet til breen.

Skulle du trenge det, kan vi være behjelpelig med transport fra og til hotellet. Dette er IKKE inkludert i prisen.