fbpx

Polarsirkelen – Historie og opplevelser

Hvite, snøkledde topper og fjell, stillhet og kulde, store åpne vidder der reinsdyrene beiter. Fjelltopper som hører til Svartisen, stikker opp som hvite tenner langt bak i horisonten. Stier, skispor, jernbane og veg slynger seg over Saltfjellet og lager mønster som slynger seg over slettene. Om vinteren, kaldt, snø og vind, der mulighetene for å gå hvor du vil på ski er utrolig variert. Om sommeren kan du følge enten Nordlandsruta eller Telegrafruta, men også gå nesten hvor langt du vil.

Polarsirkelen er betegnelse på den nordlige breddesirkelen rundt Nordpolen, og den markerer grensen til det området som har mørketid og midnattssol.

I samarbeide med SJ, tilbyr vi nå at du kan bestille «Hopp off – hopp on»-billett, hvor du kan gå av på Bolna om vinteren og Polarsirkelen om sommeren. Billettene bestiller du hos SJ.

Vakkert plassert på Saltfjellet finner vi Bolna stasjon. Stasjonen ble åpnet den 10. november 1947 da Nordlandsbanen ble tatt i bruk fram til Lønsdal.

Kryss Polarsirkelen, hør historiene fra 2. verdenskrig eller bare nyt naturen på Saltfjellet!

Området rundt Krokstrand og Saltfjellet er fullpakket med historier om krigsfangeleirene og tiden før og etter verdenskrigene.

Saltfjellet Svartisen nasjonalpark er på hele 2 102 kvadratkilometer, og er full av historie og vær! Nordlandsruta og Telegrafruta er 2 av rutene som er mulig å gå på sommeren, mens på vinteren kan du bevege deg på ski og truger nesten hvor som helst! Kombinert med vertskapet på Krokstrand Kafe og Overnatting vil Saltfjellet innfri alle forventninger du måtte ha til både natur og opplevelser!

Området, eller deler av området, nord for den nordlige polarsirkelen benevnes som Arktis.

Du ankommer Saltfjellet med tog, og hopper av på Bolna stasjon. Der henter vi deg og frakter deg til Krokstrand Kafe og Overnatting, hvor du skal sove de neste to nettene. Dette blir basen, hvor du kan bevege deg i nesten hvilken retning du vil, enten på ski, på bena eller med sykkel.

Polarsirkelsenteret. Polarsirkeldåp, sertifikat for kryssing Polarsirkelen. Bruk av truger. Trugetur innover mot Stokkafjellet.

Etterpå transport til Krokstrand kro og motell for bespisning og innkvartering.

Neste dag, informasjon om krigsfangeleirene og guiding. Bespisning på KKM. Retur til Bolna stasjon og tog videre enten sørover eller nordover.