fbpx

Havørnsafari

Bli med oss på havørnsafari! Vi går fra Kilboghamn med båt hver dag hele sommeren.

3 timers havørnsafari med utgangspunkt Kilboghamn og ut i øyriket. Inkludert båtfører og flytevest. Fra kr 895,- pr. person.

Når vi ankommer havna i Kilboghamn ca. 30 min før avgang, blir vi godt tatt imot av vertskapet. Vi er omgitt av spente gjester fra alle deler av Norge og i alle aldersgrupper.  

Gjester blir godt ivaretatt og alle får på nødvendig bekledning. Vi blir sjekket at vi alle har varmt tøy på og får utlevert redningsvest, hansker og briller, i tillegg er det også mulig å låne ullsokker og skotøy. Guiden opplyser om at det blir gjort flere fotostopp på turen og anbefaler alle å ha med fotoutstyr. Vi har med oss mobiltelefon med greit kamera som vi håper å kunne ta det ultimate ørnebildet med. Guiden har informert oss at vi med stor sannsynlighet vil komme tett på havørnene. Han har med ei bøtte med sild på lur som han skal kaste ut til ørnene.

I det vi siger rolig ut fra havna, kjenner vi spenningen stige og hører at stemningen er på topp ombord. Det knipses bilder i alle retninger av idylliske små hus på høyre side, Kilboghamn og ferga enten til Træna eller Jektvik på venstre side og Telnestinden og Polarsirkelmonumentet rett frem. Det er en utrolig flott opplevelse å sitte i en åpen båt og kjenne vinden i ansiktet når man ikke fryser. Det er litt bølger, men det er myke bevegelser og du føler virkelig at du er tett på naturelementene, nesten som om du flyr rett over havoverflaten.

Når vi har kommet et godt stykke ut på fjorden, legger båtføreren båten i god posisjon slik at vi kan ta flotte bilder. Krystallklart grønt hav, kritthvit strand, Nordlandshus, og rødmalte naust bak det hele. Det er lett å drømme seg bort; tenk å kunne bodd her, levd det gode liv.  

Får vi oppleve den majestetiske havørnen på nært hold? Etter at alle gjestene har fått fotografert, siger vi rolig videre. Båtføreren hever blikket, plystrer litt og der, høyt opp, ser vi vår første havørn. Føreren gir beskjed at vi må gjøre klart kameraet. Vi ser at det kommer flere havørner til og de sirkler seg nærmere og nærmere båten. Vi har en god følelse på at vi skal få nærkontakt. Jeg famler etter mobilen og er litt usikker på om jeg skal gå for bilde eller film. Jeg legger merke til at føreren vår har gjort klar en sild som han holder opp i luften samtidig som det plystres. Det er tydelig at båtføreren og havørnene kjenner hverandre og at det er et unikt samspill. Jeg har valgt å sette min iPhone på sakte-film og er klar til å trykke på opptak. Jeg står bak føreren som holder silda opp. Jeg har trykt på opptak og holder fokus på silda og himmelen. Havørna nærmer seg oss og i en perfekt koordinasjon mellom guide og ørn kastes silda 3-4 meter opp rett over hodene våre. Ørna setter ut klørne og for en koordinasjon på vår største rovfugl. Den griper silda i luften rett over hodene våre. Det er helt utrolig, vi er alle helt målløse. For et høydepunkt på turen, en opplevelse i verdensklasse som passer for alle. 

Etter å ha fylt kameraet med spektakulært landskap og noen fantastiske øyeblikk med havørnen, setter vi kursen tilbake mot Kilboghamn.