fbpx

!! HER ER VÅRE NYHETER !!

Guidet padletur på Langvatnet

Guidet padletur på 5 timer, inkludert lån av kajakk, redningsvest, tørrdrakt, sko og spruttrekk, samt lunsj. Fra 1 995,- pr. person.

Endelig har sommeren kommet her nord og det er endelig tid for å nyte den fantastiske naturen her oppe. Følelsen av frihet er helt magisk, for her på Helgeland er det god plass, så ingen trenger å gå i kø. Langvatnet ligger blankt og stille, og med Svartisen ruvende som en kalott på toppen av fjellet, befinner du deg i et lite paradis. Kajakken ligger klare, og selv om det er tidlig på formiddagen, står solen allerede høyt på himmelen. Guidene fra Helgeland Kajakk deler ut utstyr, både tørrdrakt, redningsvest og spruttrekk. Alt er klart for en fantastisk dag i kajakken.

LES MER…..

Havørnsafari

3 timers havørnsafari med utgangspunkt Kilboghamn og ut i øyriket. Inkludert båtfører, og flytevest. Fra kr 850,- pr. person.

Når vi ankommer havna i Kilboghamn ca. 30 min før avgang, blir vi godt tatt imot av vertskapet. Vi er omgitt av spente gjester fra alle deler av Norge og i alle aldersgrupper. Gjester blir godt ivaretatt og alle får på nødvendig bekledning. Vi blir sjekket at vi alle har varmt tøy på og får utlevert redningsvest, hansker og briller, i tillegg er det også mulig å låne ullsokker og skotøy. Guiden opplyser om at det blir gjort flere fotostopp på turen og anbefaler alle å ha med fotoutstyr. Vi har med oss mobiltelefon med greit kamera som vi håper å kunne ta det ultimate ørnebildet med. Guiden har informert oss at vi med stor sannsynlighet vil komme tett på havørnene. Han har med ei bøtte med sild på lur som han skal kaste ut til ørnene.

LES MER…..

Tur med guide til Bertelberget

Hør historien og se stedet smeden Bertel Olsen fant og utvant sølvholdig blyglans allerede på slutten av 1600 tallet. 2 1/2 timers guidet vandring og historiefortelling, lunsj. Fra 795,- pr. person.

Sommerdagen er god og varm. Men her oppe over Gruben i Mo I Rana, er lufta litt friskere, både fordi vi er høyere, men også fordi det er litt mere trekk i lufta her oppe. Men det er en deilig dag for en tur i skog og mark. Vi hører knitringen fra kraftverket hele veien opp til stien, men etter hvert avtar dette og naturens lyder tar over. Vi møtes ved Statkrafts anlegg på Anleggshammeren ovenfor Gruben, og går videre derfra. Turen går i forholdsvis lett terreng, og vi vil bruke ca. 4 timer til sammen. Oppe ved den gamle gruva, tar vi oss en liten matbit, før vi går tilbake.

LES MER…..